+36 30 592 00 99 | hello@zoneit.hu Nálunk a kreatív marketing stratégia találkozik a technikai megvalósítással!

Cloud megoldások

 

Professzionális és biztonságos adattárolás privát felhőben, titkosítva magas skálázhatósággal egyéni igényekre szabva.

A felhő-alapú számítástechnika bármilyen kis- és nagyvállalat számára előnyös lehet. Manapság biztosítani kell az adatok egyszerű elérését mindennapi eszközeink számára, legyen az akár laptopunk, tabletünk vagy akár telefonunk.

A Zone IT Solutions professzionális szolgáltatásokat nyújt a felhő alapú adattároláshoz, virtualizációhoz maximális biztonsággal, garanciával, kedvező áron. Az informatikai kapacitás dinamikusan méretezhető, az igénybe vett szolgáltatások fokozott ellenőrzési lehetőségeket biztosítanak az Ön számára.

Tapasztalataink szerint a különböző szolgáltatási típusokkal szemben azonban még mindig nagy a bizonytalanság a vállalatvezetők körében.

Elemzések szerint az induló cégeknek, illetve a kis- és középvállalkozások esetében a hosztolt nyilvános felhő, nagyvállalatoknál pedig a privát felhő bevezetése a leginkább hatékony megoldás. A tervezés során azt is el kell dönteni, hogy az informatikai környezet mely részét érdemes felhőalapon kiszolgálni. A nagyvállalatoknál a legjobb megoldás, amikor a szolgáltató az együttműködési szolgáltatásoktól – például levelezés, közös dokumentumtár, CRM, dokumentum menedzsment – az üzleti alkalmazásokig mindent felhő alapon valósít meg. A KKV-k esetén pedig a hibrid megoldások sokszor költséghatékonyabbak, mintha mindent egy privát felhőből szolgálnák ki a vállalkozást.

 

 

Biztonságos-e a Cloud?

A vállalatoknál működő helyi informatikai rendszerekkel szemben a felhőalapú architektúrák központosítottak, és a folyamatok nagy része automatizált, ami lecsökkenti az emberi hiba lehetőségét és a rendszer veszélyeztetettségét. A több szerver együttes, egy helyen történő üzemeltetése magas szintű rendelkezésre állást és biztonsági intézkedéseket kívánna, ezért a lehető legjobb és legmodernebb biztonsági megoldásokat alkalmazzuk a meghibásodások és a támadások megelőzésére. A szigorú titkosítási módszerek alkalmazásának köszönhetően a felhőben esetleg egymás mellé kerülő versenytársak adatai is maximális biztonságban vannak, továbbá a távolról dolgozó alkalmazottak mobileszközeikről is biztonságosan elérhetik az információkat. A szolgáltató általában garantálja a 99,99 százalékos rendelkezésre állást.
A felhőben tárolt adatok nagyobb biztonságban vannak tehát, mint a vállalati szervereken, hiszen a szolgáltatónál megbízott szakértők professzionális üzemeltetési körülményeket biztosítanak számukra.

 

 

Ön szerint a felhőalapú számítástechnika drágább, mint a hagyományos?

A technológia bevezetésének egyik legnagyobb előnye, hogy jelentősen csökkenthetők a fizikai eszközökkel kapcsolatos költségek és problémák, valamint akár több érvre megállíthatóak az informatikai beruházások. A felhőalapú megoldások integrációjától függően a teljes költség 20-30 százalékot biztosan csökken. A maximális hatékonyság érdekében a felhőalapú informatikai megoldások az aktuális igényeknek megfelelően egyszerűen bővíthetők vagy éppen szűkíthetők, így a vállalatok pontosan azért fizetnek, amit használnak.